01-11-09

HUISHOUDELIJKE ACTIVITEIT: PERENTAART (01/10/2009)

Van de fruithoeve hebben we nog heel wat peren over! Met deze peren maken we een heerlijke perentaart!

Wat hebben we nodig:
- bladerdeeg
- 4 à 5 peren
- 1 lepel amandelpoeder + 1 lepel suiker

Voor het sausje:
- 100 gr. goede boter
- 3 eieren
- 150 gr. suiker
- 1 pakje vanillesuiker
- 2 soeplepels maïzena.

Hoe gingen we te werk:
- Bekleedt het ingeboterde bakblik met bladerdeeg
- Doorprik het deeg
- Bestrooi het deeg met het mengsel van amandelpoeder en suiker.
- Beleg het deeg met brokjes peer

Voor het sausje:
- Laat de boter smelten
- Voeg de suiker en  vanillesuiker toe
- Klop de eieren in hun geheel één voor één eronder
- Voeg de maïzena toe.
Dit sausje over de peren verdelen en de taart in voorverwarmde oven bakken op 180°C gedurende 1 uur.

Smakelijk en veel kookplezier!

De dag nadien hebben we geproefd van deze taart: en ze was heerlijk!

De commentaren zijn gesloten.