23-09-09

BEELDENDE ACTIVITEIT: BOEKENTAS (10/09/2009)

De juf heeft op karton voor elke kleuter een grote boekentas getekend. Deze boekentas kunnen we gebruiken om ons favoriete werkjes aan vast te hangen.
100_0046 (Custom)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We kiezen één kleurtje en beschilderen onze boekentas heel erg mooi in. Hiervoor gebruiken we een verfroller, net als een echte schilder!
100_0108 (Custom)
De juf hangt op de zijkant een leuk froezelpapiertje en in het midden een waspeld. Nu moeten de kleutertjes nog op elke stip een rubberfiguurtje kleven!
Wesley : 'Amai, dat is moeilijk omdat los te maken!'.
Zoals je ziet is deze oefening niet alleen een inzichtsoefening (op elk stipje een symbooltje kleven), maar ook een goeie oefening voor de motoriek!
100_0143 (Custom)
Het eindresultaat!
Pieter: 'Juf, ik ga die boekentas in mijn kamer hangen hoor en mijn tekeningen hang ik aan de wasknijper!'

KLEUTERINSTUIF (09/09/2009)

Vandaag kwamen de mama's en papa's ons een bezoekje brengen in ons klasje, maar eerst hebben ze kunnen genieten van een heerlijke koffiekoek.

Hopelijk hebben de ouders zich een beeld kunnen vormen van onze klaswerking! Indien er nog vragen zijn, mag je deze altijd stellen!

18:48 Gepost door Juf Caroline | Permalink | Commentaren (0) | Tags: tweede kleuterklas, kleuterinstuif |  Facebook |

21-09-09

DENKACTIVITEIT: AANBRENGEN EN INOEFENEN VAN VORM: RECHTHOEK (09/09/2009)

Wat heeft Cézar nu terug vast? Zou hij dorst hebben? 100_0058 (Custom)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hij heeft een chocomelk vast! Neen, hij heeft geen dorst. Hij wil samen met ons een spelletje spelen. Op een speelse manier leerde hij ons kennis maken met de vorm: 'rechthoek'.
100_0060 (Custom)
Eerst hebben we in alle hoeken moeten zoeken achter een voorwerp dat dezelfde vorm heeft. Dat was nog niet zo'n eenvoudige opdracht hoor, sommige kleuters hadden een aardappel of een ei meegebracht!
100_0062 (Custom)
In onze dokadi van deze maand stond er een werkblad. Hierop moeten we alle rechthoeken kleuren. We weten nu wat een rechthoek is. Zouden wij de rechthoeken kunnen inkleuren?

20-09-09

MEMORY: BOEKENTASSEN (08/09/2009)

De juf heeft stiekem een foto genomen van de boekentassen die de kleuters meehebben naar school. Ze heeft deze niet 1 maal, maar 2 maal afgedrukt. Hiermee kunnen we een spelletjes spelen. Weten jullie welk spelletje? (vorig jaar hebben we dit ook een aantal keren gespeeld).
We speelden met die foto's een memory!
100_0054 (Custom)
We moeten twee kaartjes omdraaien en kijken of we dezelfde boekentas hebben. Jammer, ze zijn niet hetzelfde. We draaien de kaartjes terug om!
100_0056 (Custom)
Beau H: 'Joepie, twee keer de boekentas van Mathias!'
Juf: 'Goed zo Beau, nu mag je die kaartjes bij jou houden!'

Wie de winnaar was maakte eigenlijk niet zo veel uit, de kleuters hebben duidelijk genoten van dit spelmoment!

15-09-09

BEELDENDE ACTIVITEIT: OPBERGSYSTEEM LIEDJES EN VERSJES (07/09/2009)

In ons klasje leren we doorheen het schooljaar heel wat nieuwe liedjes en versjes. Als we al die liedjes en versjes in ons heen-en weerschriftje kleven, zal deze heel vlug vol zijn. Om dit te vermijden heeft de juf een opbergsysteem voor liedjes en versjes uitgedokterd!
100_0032 (Custom)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om dit te kunnen maken, moeten we eerst een tekening mooi inkleuren. Dit mogen we niet zomaar inkleuren, we moeten kijken naar de legende. Hiervoor moeten we ons toch eventjes concentreren...
100_0142 (Custom)
Het eindresultaat!
Het opbergsysteem gaat op vrijdag mee naar huis (dit mogen jullie thuis een mooi plaatsje geven). Elke vrijdag krijgen jullie in het heen-en weerschriftje het aangeleerde liedje/ versje mee naar huis. Deze kunnen jullie aan het opbergsysteem hangen en af en toe eens samen met jullie kleuter de aangeleerde liedjes en versjes herhalen!

DENKACTIVITEIT: NELLIE/CEZAR VAN GROOT NAAR KLEIN (07/09/2009)

Onze klaspoppen zijn net als vorig jaar Nellie en Cezar. De juf heeft voor de meisjes 4 Nellie's met een verschillende grootte getekend en voor de jongens waren het i.p.v. Nellie's natuurlijk Cézars.
Zouden wij deze van groot naar klein kunnen kleven?
100_0016 (Custom)
Eerst moeten we de vier figuren uitknippen. Het isniet gemakkelijk hoor op die lijn knippen!
100_0008 (Custom)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eerst kleven we de grootste Cézar en helemaal op het einde de mini-cézar!

14-09-09

AANBRENGEN VAN TAKENBORD (07/09/2009)

In de tweede kleuterklas maken we kennis met een nieuwe 'kalender': het takenbord. Hierop staan verschillende taakjes die de kleuters uitvoeren in die week (de kleuter is die week verantwoordelijk voor één bepaalde taak).
100_0001 (Custom)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het sterretje van de week bepaald: 'wie welke taak krijgt'. Dit door telkens een kenteken te trekken uit het doosje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De verschillende taakjes in onze klas!